Categories
healthblog

produsrecenzie.top Ce să știți despre macronutrienți

macronutrienții, sau macro -urile, sunt nutrienți esențiali de care organismul are nevoie în cantități mari pentru a rămâne sănătos. Macronutrienții oferă organismului energie, ajută la prevenirea bolii și permit organismului să funcționeze corect. Există trei tipuri principale de macronutrienți: proteine, grăsimi și carbohidrați.

macronutrienții sunt disponibili în multe surse alimentare, dar poate fi dificil să se stabilească cantitatea potrivită de consumat. Există, de asemenea, o serie de factori care pot influența cantitatea de macronutrienți pe care oamenii ar putea avea nevoie.

Acest articol acoperă importanța macronutrienților în organism, dietele de macronutrienți diferiți și cum să încorporeze macronutrienți pentru o dietă sănătoasă.

Când vine vorba de nutrienți, există două categorii principale de luat în considerare: macronutrienți și micronutrienți. Macronutrienții sunt nutrienți pe care oamenii le solicită în mod regulat în cantități mari pentru a -și oferi corpului energia pentru a îndeplini funcții corporale și activități zilnice.

Cel mai adesea, macronutrienții se referă pur și simplu la proteine, carbohidrați și grăsimi, dar unii oameni pot include și alți nutrienți pe care oamenii le necesită în cantități mari, cum ar fi apa. Energia și caloriile corpului provin de la macronutrienți. Fiecare tip de macronutrient are propriile sale beneficii și scop în menținerea unui corp sănătos. Cantitatea exactă a fiecărui macronutrient pe care o persoană necesită poate varia în funcție de factori individuali, cum ar fi greutatea, vârsta și condițiile de sănătate preexistente.

Importanța macronutrienților

Fiecare tip de macronutrient realizează un important lucru important Rolul în menținerea corpului sănătos. Pentru o sănătate optimă, oamenii necesită de obicei un echilibru de macronutrienți.

carbohidrați

carbohidrații sunt o sursă preferată de energie pentru mai multe țesuturi ale corpului și sursa de energie primară pentru creier. Corpul poate rupe carbohidrații în glucoză, care se deplasează din fluxul sanguin în celulele corpului și le permite să funcționeze.

carbohidrații sunt importanți pentru contracția musculară în timpul exercițiului intens. Chiar și în repaus, carbohidrații permit organismului să îndeplinească funcții vitale, cum ar fi menținerea temperaturii corpului, menținerea bătăii inimii și digerarea alimentelor.

Faceți clic aici pentru a afla mai multe despre carbohidrați.

proteină

Proteina este formată din lanțuri lungi de compuși numiți aminoacizi. Acestea joacă un rol esențial în creșterea, dezvoltarea, repararea și menținerea țesuturilor corpului.

proteina este prezentă în fiecare celulă a corpului, iar aportul de proteine ​​adecvat este important pentru menținerea mușchilor, oaselor și țesuturilor sănătoase . Proteina joacă, de asemenea, un rol vital în multe procese corporale, cum ar fi ajutorarea sistemului imunitar, reacțiile biochimice și furnizarea de structură și sprijin pentru celule.

Faceți clic aici pentru a afla mai multe despre proteine.

Grăsimile

Grăsimile sunt o parte importantă a dietei care poate oferi organismului și energie. În timp ce unele tipuri de grăsimi dietetice pot fi mai sănătoase decât altele, acestea sunt o parte esențială a dietei și joacă un rol în producția de hormoni, creșterea celulelor, stocarea de energie și absorbția vitaminelor importante.

Faceți clic aici Pentru a afla mai multe despre grăsimile saturate și nesaturate.

cât de mult să consumați

Gama federală de distribuție a macronutrienților acceptabili sugerează următoarele procente de macronutrienți pentru o sănătate bună și pentru a oferi o nutriție esențială:

 • 45–65% carbohidrați
 • 20–35% grăsimi
 • 10–35% proteină

dieta Orientările pentru americani, 2020-2025 sugerează valori similare, dar observă că caloriile și cerințele macro -ului oamenilor pot varia din cauza unor factori precum vârsta, sexul și dacă sunt însărcinate. În plus, alți factori care pot influența cerințele macro ale unei persoane pot include:

 • Greutatea curentă
 • Obiective de fitness
 • Condiții de sănătate existente
 • Masa musculară curentă

Surse alimentare

În timp ce majoritatea alimentelor conțin o combinație de macronutrienți, unele surse sunt mai bune decât altele pentru macronutrienți specifici.

 • Carbohidrați: acestea sunt frecvente în cereale integrale, cum ar fi orezul, pastele, făina și orzul. De asemenea, sunt prezente în amidon, cum ar fi cartofi și porumb, precum și lactate, fructe întregi, miere și fasole. Zaharurile sunt, de asemenea, carbohidrați, dar oamenii ar trebui să le consume în cantități limitate. Faceți clic aici pentru mai multe informații despre alimentele mari de carbohidrați.
 • Proteine: Proteinele sunt adesea prezente în carne, pește, nuci, semințe, cereale integrale, fasole, ouă, lactate, soia și tofu. Faceți clic aici pentru a afla mai multe despre cele mai bune modalități de a mânca mai multe proteine.
 • grăsimi: grăsimile mai sănătoase nesaturate sunt frecvente în avocado, pește gras, semințe, ulei de măsline și nuci. Surse de grăsimi saturate pot include carne și alimente prelucrate sau uleioase, cum ar fi untul și brânza. Experții consideră că grăsimile saturate sunt mai puțin sănătoase decât grăsimile nesaturate și sugerează că oamenii le consumă cu moderație. Faceți clic aici pentru a afla mai multe despre alimentele sănătoase cu conținut ridicat de grăsimi.
 • diete cu macronutrienți

  Când se iau în considerare o dietă sau un plan de nutriție, unele persoane pot încerca dietele macro, care se concentrează pe Echilibrul macronutrienților. Câteva exemple de diete macro populare includ:

  dieta ceto

  Dieta ceto folosește un carbohidrați scăzut, proteine ​​adecvate și o abordare ridicată a grăsimilor care pot ajuta unele persoane cu pierdere în greutate. Oamenii din dieta Keto și -a tăiat aportul de carbohidrați la mai puțin de 50 de grame pe zi. Cu acest aport foarte scăzut, corpul începe să se bazeze foarte mult pe grăsimi pentru producția de energie. Acest lucru induce o stare de cetoză și poate ajuta la pierderea în greutate.

  Paleo Diet

  Dieta Paleo imită modul în care oamenii ar fi putut mânca în perioada paleolitică. Aceasta implică mâncare pe care oamenii ar putea să o vâneze sau să se adune. În timp ce macronutrienții pot varia într -o dietă paleo, aceștia includ de obicei niveluri mai mari de proteine ​​și grăsimi și niveluri mai mici de carbohidrați.

  Greutate Watchers Diet

  Planul Watchers Greutate este un program de dietă a programului implicând un sistem de puncte care restricționează cantitatea și tipurile de alimente pe care oamenii le pot mânca. De obicei, încorporează niveluri mai mari de proteine ​​și încurajează consumarea mai mică de grăsimi și carbohidrați cu un conținut ridicat de zahăr.

  Dieta IIFYM

  Dieta IIFYM (IIFYM în picioare pentru „dacă se potrivește cu macro -urile tale ”) Implică concentrarea pe macronutrienți, mai degrabă decât pe doar calorii. Spre deosebire de alte diete, care pot implica restricții alimentare, dieta IIFYM este un plan alimentar flexibil care se concentrează pe urmărirea macronutrienților pentru a ajuta la obținerea unei pierderi constante în greutate.

  macronutrienți vs. micronutrienți

  în timp ce macronutrienți Includeți grăsimi, carbohidrați și proteine, micronutrienți (micros) se referă la vitamine și minerale esențiale. Corpul are nevoie de ambele tipuri pentru a rămâne sănătos și pentru a funcționa corect, dar necesită mai mulți macronutrienți decât micronutrienții. Experții măsoară macronutrienții în grame (G) și micronutrienți în miligrame (mg) sau micrograme (MCG). Acest lucru se datorează persoanelor care consumă micronutrienți în cantități mai mici.

  Similar cu macronutrienții, o serie de factori pot influența cantitatea de micronutrienți pe care oamenii o solicită. Oamenii pot folosi aporturi de referință dietetică pentru a ajuta la ghidarea cât de mult ar trebui să consume. În timp ce oamenii sunt adesea capabili să obțină niveluri suficiente de micronutrienți dintr -o dietă sănătoasă, unii ar putea avea nevoie să ia o multivitamină pentru a face față aporturilor recomandate.

  Faceți clic aici pentru a afla mai multe despre micros vs. macros.

  Rezumat

  Macronutrienții sunt nutrienți esențiali pe care corpul le necesită în mod regulat în cantități mari pentru a funcționa. Ele constau din proteine, carbohidrați și grăsimi. Toate cele trei tipuri de macronutrienți joacă roluri importante în organism, iar o dietă sănătoasă va furniza de obicei cantități suficiente din fiecare.

  macronutrienții sunt diferiți de micronutrienți, cum ar fi vitaminele și mineralele, deoarece organismul le necesită în mai mare cantități. O serie de factori, cum ar fi vârsta, sexul, obiectivele de fitness și condițiile de sănătate preexistente pot influența cantitatea de macronutrienți pe care o persoană le cere. Un medic, nutriționist sau dietetician poate ajuta să ghideze oamenii pe cerințele lor macro și să sugereze ce diete pot fi benefice.

  • Nutriție/dietă

  Știri medicale de astăzi are astăzi strict Orientări de aprovizionare și atrage doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .

  Calendar

  Mayıs 2024
  P S Ç P C C P
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  

  Kategoriler